Uw bestaande woning aanpassen voor leefbestendig wonen. Gaat u verbouwen denk dan eerst even goed na over het plan van aanpak. Installatiebedrijf Arendsen kan u daarin goed adviseren wat de mogelijkheden zijn.

 

Dat vindt u toch ook?!

 

Iedereen die gaat verbouwen: denk eerst even verder na

Gerard Raterink van Bouwkundig Adviesbureau Raterink, René Kappert van Kappert klussenbedrijf en Richard Arendsen van Arendsen Installatie waren vorig jaar ook van de partij op de Woongemakmarkt. Aan de markt hebben zij gezamenlijk een mooie opdracht overgehouden. Op uitnodiging van een bezoeker maakten zij volgens het woongemakprincipe een woning levensloopbestendig. “Ik zie het om me heen, zegt Arendsen, “in een bejaardentehuis kom je niet zo maar of je moet al heel slecht zijn. Er zit niks anders op: je moet het jezelf gemakkelijk maken.” “En het is ook beter om oude bomen niet te verplaatsen, los van het feit dat mensen dit zelf vaak ook niet willen. Je kunt tegenwoordig door allerlei hulpmiddelen ook langer op jezelf wonen. Ik was laatst op een 50+-beurs in Utrecht, daar werden allerlei nieuwe technieken gepresenteerd”, vult Raterink aan, “Je wordt al vroeg aan het denken gezet over je oude dag!”

Verbouwing

De bezoeker van vorig jaar kwam aanvankelijk ook met de praktische vraag; hoe kan zo lang mogelijk in mijn huidige woning zelfstandig blijven wonen? Daarnaast was het traplopen pijnlijk voor deze mevrouw. Inmiddels hebben de drie ondernemers voor de klant een slaapkamer en badkamer op de begane grond gemaakt. “Voorwaarde voor deze mevrouw was ook dat ze absoluut in haar eigen woning wou blijven wonen”, blikt Kappert terug. “En dat kan ze, want ze is nu op de toekomst voorbereid. Mocht er zorg aan huis nodig zijn of extra hulpmiddelen geplaatst moeten worden, dan kan dat.” In de woning zijn extra brede doorgangen gemaakt, de drempels zijn weggehaald, alle wanden zijn geschikt voor bevestiging van beugels mocht dat nodig zijn en er is een bewegingsmelder in de badkamer die het licht automatisch aan laat gaan. Raterink: “Ik ben ervan overtuigd dat de investering zich terugverdient en een groot voordeel is dat je maar één keer in de troep zit. Dus als je gaat verbouwen, denk even verder na.” “Heel belangrijk, want op latere leeftijd trekt een verbouwing ook een zwaardere wissel op je, dat zien we wel in de praktijk”, beaamt Arendsen.

Maatwerk

Ook dit jaar organiseerde de gemeente een voorlichtingsavond voor ondernemers die met woning(ver)bouw te maken hebben. Hier werd uitgebreid stilgestaan bij de behoeftes van ouderen of mensen met een beperking in hun woning. “Daar zijn we ons inmiddels goed bewust van. Een beugel plaatsen in het toilet lijkt heel gemakkelijk, maar is een heel precieze zaak. We doen alle aanpassingen dan ook in overleg met de klant en halen er zelfs de dames van de thuiszorg bij om te bepalen waar zaken het beste geïnstalleerd kunnen worden”, vertelt Kappert. “Dit soort klussen zijn nooit standaard, het is altijd maatwerk. Daar hebben wij oog voor.”

 

Hebt U ons gemist in het Gemeentehuis van Bronckhorst op de avond van VerduurSaam

Dan kunt u ons als nog vinden op de site voor meer info: 

 http://www.verduursaam.nl/leveranciers.aspx?l=NL&id1=184&bedrijf=18551   

 

 

Uw badkamer voorzien van kleine hulpmiddelen:

Wat kan het een gemak zijn om ergens een handgreep te hebben zitten.Tegenwoordig in verschillende kleuren te verkrijgen, en niet de uitstraling te hebben van een verzorgingstehuis of ziekenhuis.Maar design. Wilt u meer informatie wij staan u graag te woord.